Undgå julestress

Nu er det blevet december, og mange af os nyder, at hygge er en stor del af hverdagen. Vi skal komme hinanden ved og mødes i forskellige sammenhænge.

Læs også min juleartikel: Nem meditation: Skab din egen julemagi (10 min)

Julestress og forventninger

December er en dejlig måned, hvor vi er sammen med dem, vi holder af. Derfor er juletiden sværest for dem, der ikke har så mange nære relationer. Stress omkring julen rammer ofte dem uden relationer eller som ikke har midlerne til at holde de julearrangementer eller købe de gaver, de gerne ville.

Julen er jo på en eller anden måde forventningernes fest. Mest af alt de forventninger vi selv har og forbinder med god julestemning. Vi higer efter stemninger og personer, som vi kan opleve denne specielle og nære julemagi med.

Find balancen i julen

For at få julemagien til at indfinde sig uden stress og overbelastning, så skal vi kigge indad. Prøv at stille dig selv disse spørgsmål, og tænk godt over svaret:

  • Hvad forbinder du med juleduft, julesange og smagen af rigtig jul for dig og dine?
  • Kan du i år skabe en balance, så du deltager i sammenkomster uden at blive stresset? Og kan du købe gaver uden at overtrække dankortet og lave gæld til næste år?

Tænk over, hvor mange arrangementer, du kan deltage i, og hvor meget du har råd til at bruge på julen i år. Og forsøg at holde dig til det.

Der er mange balancer – og sikkert også forventninger – som du skal have taget stilling til og have afstemt, for at julen bliver en god oplevelse. Og måske skal du sætte forventningerne meget ned, for at de også bliver realistiske, meningsfulde og håndterbare.

God fornøjelse med dine juleforberedelser. Og rigtig glædelig jul.

Kh. Kathrine